Mikrofarma je ojedinělým konceptem řeznictví s masem z lokálních ekofarem. Součástí konceptu je vlastní zrárna hovězího masa, tři kamenné prodejny, bistra a e-shop s rozvozem. Řeznictví se především odlišuje v typu zrání – zatímco obvykle se používá zrání mokré, v Mikrofarmě se specializují na zrání suché, které dává masu jedinečnou chuť. „ Maso je tu základ. A všechny ostatní doplňky, které tu máme, patří k masu. Takže máme sádlo pod maso, víno k masu a sůl na maso,“ vysvětluje spolumajitel Alan Munteanu. Pozvolna tak přibývá další zboží jako kváskové pečivo, bio mléčné produkty, řemeslná piva a farmářská zelenina. Součástí prodejny je také bistro, protože to co zákazník najde na pultu, by měl mít zároveň i možnost ochutnat. Podrobněji se o Mikrofarmě vyjádřila vedoucí prodejny Romana Hájková na kongrese Samoška, 23. – 24. 1. 2019 v Olomouci.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail